Τηλέφωνο : 210 41 11 135 / Διεύθυνση : Κολοκοτρώνη 75, 18535 Πειραιάς

Logo

Φιλολογική Στέγη Πειραιώς : 90 χρόνια κοινωνικής προσφοράς στον Πειραιά και στους Πειραιώτες



Φιλολογική Στέγη Πειραιώς : 90 χρόνια κοινωνικής προσφοράς στον Πειραιά και στους Πειραιώτες

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, τόσο εγώ προσωπικά όσο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου απευθύνουμε χαιρετισμό μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς η πανδημία δεν επιτρέπει δυστυχώς άλλο τρόπο επικοινωνίας. Τον Ιούνιο του 2020 που αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό συμβούλιο συζητούσαμε για τις δράσεις που θα μπορούσαν να γίνουν και γεμάτοι ενθουσιασμό αναμέναμε τον ερχομό του Φθινοπώρου για να ξεκινήσουμε δεδομένου ότι η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς συμπλήρωσε τα 90 χρόνια λειτουργίας.
Δυστυχώς όμως βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση να αναστείλουμε την δραστηριότητά μας. Είναι αλήθεια ότι τα σχέδια και οι προγραμματισμοί των ανθρώπων, δεν λαμβάνουν υπόψη τους αρρώστιες, ατυχήματα και άλλα απρόοπτα γεγονότα, που όμως αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ανθρωπίνου βίου, παρότι τείνουμε διαρκώς να το λησμονούμε. Σε λίγο καιρό θα προσπεράσουμε το 2020, που άφησε στον καθένα μας ανάμικτα συναισθήματα και εμπειρίες. Επιτυχίες, αποτυχίες, χαρές, λύπες, μέτρα εγκλεισμού και αλλαγές της καθημερινότητάς μας συνέθεσαν την περίοδο που διανύσαμε. Ωστόσο και οι δυσκολίες είναι εμπειρίες από τις οποίες οφείλουμε να προσλαμβάνουμε διδάγματα για να διορθωνόμαστε ατομικά αλλά και ως κοινωνικό σύνολο.
Η «Στέγη» θα εκκινήσει και πάλι τη λειτουργία της και θα κληθούμε να βρεθούμε και πάλι στις πνευματικές επάλξεις για να συνεχίσουμε την πορεία που το παρελθόν και η ιστορία χάραξαν.
Στέφανος Μίλεσης (Πρόεδρος),
Σταύρος Τζώρτζος (Αντιπρόεδρος Α’), Πέτρος Αρβανίτης (Αντιπρόεδρος Β’), Σοφία Σπύρου (Γενική Γραμματέας), Αλέξανδρος Βαρούχας (Ταμίας),
Γεωργία Γιαννιού (Ειδική Γραμματέας), Παναγιώτης Δριτσάκος (Έφορος Κοινωνικών Εκδηλώσεων), Πέτρος Ψαρράς (Σύμβουλος Διαδικτυακής επικοινωνίας), Δημήτριος Κρητικός (Σύμβουλος Τύπου), Κατερίνα Τζωρτζακάκη (Σύμβουλος), Νικόλαος Μαργαρώνης (Σύμβουλος)
Διαβάστε για την ιστορία της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς στο παρακάτω σύνδεσμο: