Τηλέφωνο : 210 41 11 135 / Διεύθυνση : Κολοκοτρώνη 75, 18535 Πειραιάς

Logo

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΖΩΓΡΑΦΩΝ & ΠΟΙΗΤΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΝΑΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΖΩΓΡΑΦΩΝ & ΠΟΙΗΤΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΝΑΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»

 
Αγαπητά Μέλη,
Την 13η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη, ώρα 18:00, στον ημίκλειστο προαύλιο χώρο των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ, στην οδό Διστόμου 7 στον Πειραιά, θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής καθώς και ποιητική βραδιά με τίτλο «Ανάσα Ελευθερίας», στα πλαίσια εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.
Κατόπιν αυτού, όσοι ζωγράφοι, εικαστικοί και ποιητές επιθυμούν να λάβουν μέρος, θα πρέπει να φιλοτεχνήσουν έργο, ή να συγγράψουν ποίημα, εμπνευσμένο από τον τίτλο του θέματος, αφιερωμένο στην ιδέα της Ελευθερίας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης για τους ζωγράφους, θα πραγματοποιηθούν στο προαναφερόμενο ημίκλειστο προαύλιο (Διστόμου 7 Πειραιάς), ωστόσο τα έργα τους, θα εκτεθούν στην έδρα της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, Κολοκοτρώνη 75 Πειραιάς, για το χρονικό διάστημα από 14 Οκτωβρίου – 20 Οκτωβρίου 2021. Οι ποιητές που θα συμμετάσχουν θα απαγγείλουν τα ποιήματά τους στα εγκαίνια της έκθεσης.
Ο ορισμός διαφορετικού τόπου εγκαινίων και έκθεσης, για τους ζωγράφους – εικαστικούς, αποφασίστηκε προκειμένου να τηρηθούν οι προϋποθέσεις, που απαιτούνται για την προφύλαξη από την πανδημία COVID 19.
Οι όροι συμμετοχής είναι οι ακόλουθοι:
Α. Για τους ζωγράφους:
Κάθε ζωγράφος μπορεί να συμμετάσχει στην έκθεση με ένα έργο, οι διαστάσεις του οποίου δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 50 Χ 70 cm ενώ στο πίσω μέρος του θα πρέπει να διαθέτει κατάλληλο μηχανισμό ανάρτησης (άγκιστρο, κορδόνι κ.ο.κ.).
Η παράδοση των έργων θα γίνεται στην έδρα της «Στέγης» Κολοκοτρώνη 75 Πειραιάς, τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:
– Σάββατο 9 Οκτωβρίου (18:00 – 20:00)
– Κυριακή 10 Οκτωβρίου (11:00 – 13:00)
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την παράδοση – παραλαβή των εικαστικών έργων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σταύρο Τζώρτζο (Αντιπρόεδρο Φ.Σ.Π.) στο τηλέφωνο 6907486769.
Στους συμμετέχοντες ζωγράφους – εικαστικούς, θα απονεμηθούν ονομαστικοί έπαινοι συμμετοχής.
Β. Για τους ποιητές:
Κάθε ποιητής μπορεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση της 13ης Οκτωβρίου 2021, με ένα ποίημα επιλογής του, εμπνευσμένο από τον τίτλο «Ανάσα Ελευθερίας», το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 30 στίχους. Οι συμμετοχές των ποιητών παρακαλούνται να κατατεθούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2021 στη Γενική Γραμματέα της Φ.Σ.Π., Σοφία Σπύρου.
Ενώ περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την ποιητική βραδιά, μπορείτε να λάβετε από τη Σοφία Σπύρου (Γενική Γραμματέα Φ.Σ.Π.) στο τηλέφωνο 6934777215.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΙΛΕΣΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΥΡΟΥ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ