Τηλέφωνο : 210 41 11 135 / Διεύθυνση : Κολοκοτρώνη 75, 18535 Πειραιάς

Logo

Πλήθος κόσμου στην καθιερωμένη ετήσια κοπή βασιλόπιτας της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς



Πλήθος κόσμου στην καθιερωμένη ετήσια κοπή βασιλόπιτας της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην έδρα μας (Κολοκοτρώνη 75 Πειραιάς) η καθιερωμένη ετήσια κοπή βασιλόπιτας. Στην εκδήλωση τιμήθηκε η μνήμη του Ευάγγελου Καμπέρου παλαιού μέλους της Στέγης και έγινε ειδική αναφορά στη ζωή και το έργο του από την κόρη του συγγραφέα Αντιγόνη Καμπέρου ενώ η ηθοποιός Δομένικα Ρέγκου απήγγειλε ποιήματά του.
Τη χρονιά που πέρασε η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς πραγματοποιούσε δύο περίπου εκδηλώσεις τον μήνα, επιτυγχάνοντας παράλληλα πολλές συνεργασίες άλλων φορέων που ήταν πραγματικά πρωτότυπες και ξέφευγαν από τις καθιερωμένες.
Τέτοιες συνεργασίες ήταν με την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού, τα εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική, το Ίδρυμα Λασκαρίδη, το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, το Δημοτικό Θέατρο, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τον Πειραϊκό Σύνδεσμο, τον Ζήνωνα, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς, την εταιρεία ΑΛΦΑ Shipping, το πρόγραμμα ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, τις εκκλησίες Ευαγγελίστρια και Άγιο Νείλο, την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου και άλλους φορείς και οργανισμούς.
Ευχαριστούμε όλους εκείνους που μας τίμησαν χθες με την παρουσία τους:
Τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη
Τους Βουλευτές Πειραιώς Κώστα Κατσαφάδο και Νίκο Βλαχάκο.
Τον πρώην βουλευτή, Αντιστράτηγο ε.α. Νικόλαο Μανωλάκο
Την περιφερειακή Σύμβουλο Ευγενία Μπαρμπαγιάννη και τον επίσης περιφερειακό Σύμβουλο Λεωνίδα Μανωλάκο
Τους αντιδημάρχους Πειραιά: Δημήτρη Καρύδη, Τάκη Αβραμίδη, Τάσο Μαρκαριάν, Αλέκα Τουμαζάτου και Ιωάννη Χατζηαλέξη
Την δημοτική σύμβουλο Ελίνα Βερυκάκη
Τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης και πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Πειραιώς Σπύρο Σπυρίδων
Τους κοινοτικούς συμβούλους Βάσια Τσόγκα, Χρήστο Μακρή, Ηλία Χατζηκώστα, Ειρήνη Λογοθέτη, Γιώργο Δρούζα
Τον Πρόεδρο του Πειραϊκού Συνδέσμου Ευάγγελο Καρλάφτη, την Γεν. Γραμματέα Πόπη Βαρουδάκη, τον ταμία Τάκη Παπαδογιαννάκη
Την πρόεδρο της ΧΕΝ Πειραιά Χριστίνα Κολοβού
Την πρόεδρο του Συνδέσμου Νέου Φαλήρου Ρούλα Λαγκαδιανού
Τον Αρχηγό της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου Φύλλιο Σκληβανιώτη
Εκ μέρους του ΖΗΝΩΝ την Αγγελική Μπουλιέρη
Εκ μέρους της Αδελφότητας Κρητών Η ΟΜΟΝΟΙΑ τον Γενικό Γραμματέα Λεωνίδα Βαρούχα και τον ταμία Πέτρο Κυριακάκη
Τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Τάκη Χατζηπέρο
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και τους φίλους που μας τίμησαν.
Αναλυτικότερα για τη χρονιά που πέρασε διοργανώθηκαν δύο ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και μια ατομική. Από τις ομαδικές εκθέσεις η μια είχε θέμα “Θαλασσινές εικόνες” στην οποία έλαβαν μέρος 18 δημιουργοί με 30 έργα (8 Ιουνίου), και η άλλη ομαδική έκθεση είχε θέμα τα πάθη τα σεπτά και την ελπιδοφόρα ανάσταση. Η ατομική έκθεση αφορούσε στη μνήμη του Πειραιώτη ζωγράφου Τάκη Βήνη.
Σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο απεστάλησαν παιδικά βιβλία για την ίδρυση Παιδικής Λογοτεχνικής Βιβλιοθήκης στο νησί της Σύμης
Με το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος τιμήσαμε τον αρχαιολόγο Δρ Μπιόρν Λοβέν για το έργο του Zea Harbour Project κατά το οποίο ανασκάφθηκαν και αποτυπώθηκαν νεώσοικοι, νεωλκεία και λιμενικές οχυρώσεις και ήρθαν στο φως σημαντικά νέα τεκμήρια για την ιστορία και την αρχιτεκτονική των ναυστάθμων της Αθηναϊκής Δημοκρατίας του 5ου και 4ου αιώνα π.Χ. στον Πειραιά.
Συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά που διοργάνωσε η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου 17 μέλη μας ενθάρρυναν και καθοδήγησαν 150 μαθητές στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής
Με την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού διοργάνωσε ομιλία με θέμα: Ο ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ ΑΔΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.
Σε συνεργασία με την ALPHA SHIPPING AGENCY διοργανώθηκε επίσκεψη στο ιαπωνικό κρουαζιερόπλοιο PACIFIC WORLD (ΠΛΟΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ επί του οποίου πραγματοποιήσαμε διάλεξη με θέμα: ΤΟΚΕΥ ΜΑΡΟΥ εκατό χρόνια προσφυγικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο”.
Σημαντική ήταν επίσης η σύναψη συνεργασίας με τον Απόστολο Καραμπερόπουλο της Εφημερίδας ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ για την απόκτηση μόνιμη στήλης σε εβδομαδιαία βάση όπου θα μπορούν να προβάλλουν τα μέλη μας το έργο τους, ενώ ξεκίνησαν πάλι να λειτουργούν με δωρεάν συμμετοχή όσων ενδιαφέρονται τα σεμινάρια βασικών στοιχείων Θεάτρου από την Πειραϊκή σκηνή του Γιώργου Καλόξυλου.