Τηλέφωνο : 210 41 11 135 / Διεύθυνση : Κολοκοτρώνη 75, 18535 Πειραιάς

Logo

“Μιλώντας για τον Καβάφη” : Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καβάφη



“Μιλώντας για τον Καβάφη” : Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καβάφη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 15 Απριλίου 2019 στην αίθουσα “Γιάννης Χατζημανωλάκης”, η εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καβάφη με τίτλο “Μιλώντας για τον Καβάφη” σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων.
Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης το Δ.Σ. της “Στέγης” τίμησε τον Αντιδήμαρχο Πειραιά Στέλιο Γαϊτανάρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο για την διαρκή συμπαράστασή τους προς το έργο και την αποστολή της. Την τιμητική πλακέτα απένειμε στον Στέλιο Γαϊτανάρο ο Πρόεδρος της “Στέγης” Στέφανος Μίλεσης, ενώ στον Παναγιώτη Χατζηπέρο η τίμηση έγινε δια του Θεόδωρου Τσόντου Προέδρου Αδελφότητας Κρητών “Η ΟΜΟΝΟΙΑ”. Ο Αντιπρόεδρος της “Στέγης” Σταύρος Τζώρτζος δώρισε στον Αντιδήμαρχο Πειραιά Στέλιο Γαϊτανάρο πίνακα – προσωπογραφία του Καβάφη φιλοτεχνημένο από τον ίδιο.

 

Για τον Καβάφη μίλησαν οι Αγγελική Βλαχάκη (φιλόλογος) και Κατερίνα Τζωρτζακάκη (ψυχολόγος, συγγραφέας), ενώ ποιήματα του Καβάφη απήγγειλε π Μάνος Χατζηγεωργίου (ηθοποιός – σκηνοθέτης) και η Σοφία Σπύρου (ποιήτρια – συγγραφέας).

Εντυπωσίασε με την παρουσία της η χορωδία του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων με μαέστρο τον μουσικοσυνθέτη Γιάννη Λαζαρίδη που παρουσίασαν μια σειρά μελοποιημένων ποιημάτων του Καβάφη.

Στην εκδήλωση εκτός από τους τιμηθέντες Στέλιο Γαϊτανάρο και Παναγιώτη Χατζηπέρο παρευρέθηκαν και οι Γλύκα Χαρβαλάκου Αθηνά Αντιδήμαρχος Πειραιά, Λίνα Αθανασίου Πρόεδρος Β’ Δημοτικού Διαμερίσματος, Νικήτας Γκόλφης Πρόεδρος Α’ Δημοτικού Διαμερίσματος, Θεόδωρος Τσόντος Πρόεδρος Αδελφότητας Κρητών Πειραιώς “Η ΟΜΟΝΟΙΑ”, Πέτρος Κυριακάκης Ταμίας Αδελφότητας Κρητών Πειραιώς “Η ΟΜΟΝΟΙΑ”, Νικόλαος Δελαγραμμάτικας Αντιπρόεδρος ΑΟΦ Πορφύρα και Πρόεδρος της Επιτροπής Βόλεϊ του συλλόγου, εράσιμος Μπουγάς Γενικός Γραμματέας Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου, Σωτήρης Μπουλντούμης Πρόεδρος Τροιζηνίων Πειραιώς, Σπύρος Σπυρίδων π. Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Πόρου και Υποψήφιος Βουλευτής Πειραιά Ν.Δ., Ευάγγελος Καρλάφτης Αντιπρόεδρος Πειραϊκού Συνδέσμου, Γεώργιος Δρούζας Έφορος Καλλιτεχνικού Πειραϊκού Συνδέσμου, η Γεωργία Γιαννιού ειδική γραμματέας της “Στέγης”, ο Πέτρος Ψαρράς Μέλος του Δ.Σ., κ.α.

Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωση την αίθουσα υπήρχε σε καβαλέτο πίνακας προσωπογραφία του Καβάφη φιλοτεχνημένος από την Κατερίνα Βασιλάκη, ενώ στην αίθουσα “Γιάννης Χατζημανωλάκης” παρουσιάζονταν έργα ζωγραφικής του ζωγράφου Ιωάννη.

Στο τέλος της εκδήλωσης η χορωδία του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων παρουσίασε μικρό πρόγραμμα από αγαπημένα τραγούδια που πραγματικά εντυπωσίασε και που έκανε τον κόσμο να ζητήσει από τον μαέστρο Γιάννη Λαζαρίδη να παρουσιάσουν κι άλλα τραγούδια!