Τηλέφωνο : 210 41 11 135 / Διεύθυνση : Κολοκοτρώνη 75, 18535 Πειραιάς

Logo

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πειραϊκού Συνδέσμου και της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς για την 25η Μαρτίου



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πειραϊκού Συνδέσμου και της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς για την 25η Μαρτίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου η εκδήλωση του Πειραϊκού Συνδέσμου και της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 με κύριο ομιλητή τον Δρ Δημήτριο Σταθακόπουλο. Ο διαπρεπής Οθωμανολόγος ανέπτυξε το θέμα “Η πορεία προς την Επανάσταση του 1821” κρατώντας το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων αμείωτο.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε καλλιτεχνικά από το Τμήμα των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πειραϊκού Συνδέσμου, υπό τον χοροδιδάσκαλο Χαράλαμπο Μπακόπουλο. Ο πρόεδρος της “Στέγης” Στέφανος Μίλεσης αναφέρθηκε στον Γιαννάκη Νοταρά που έπεσε μαχόμενος στον Φαληρέα, ενώ απόγονοι της οικογένειας Νοταρά παρευρέθηκαν στην εκδήλωση δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να δει από κοντά μερικά από τα ιστορικά κειμήλια της οικογένειας. Ο αδελφός του Γιαννάκη Νοταρά, ο Ανδρίκος είχε νυμφευτεί την κόρη του Γεωργίου Καραϊσκάκη, την Πηνελόπη από όπου προέρχονται και οι σημερινοί απόγονοι. Την εκδήλωση συντόνισε ο Έφορος του Φιλολογικού Τμήματος του Π.Σ. Γεώργιος Δρούζας. Από πλευράς επισήμων μας τίμησαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, οι βουλευτές Α’ Πειραιά και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος και Γιάννης Μελάς ενώ τον Δήμο Πειραιά εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης. Πολυπληθής επίσης υπήρξε η εκπροσώπηση πολιτιστικών φορέων και σωματείων του Πειραιά.
Ευχαριστούμε όσους παρευρεθήκατε στην επετειακή εκδήλωση και μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο