Τηλέφωνο : 210 41 11 135 / Διεύθυνση : Κολοκοτρώνη 75, 18535 Πειραιάς

Logo

Κοπή βασιλόπιτας της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς με βράβευση του καθηγητή φιλολόγου, ιστορικού Αντωνίου Α. Αντωνάκου



Κοπή βασιλόπιτας της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς με βράβευση του καθηγητή φιλολόγου, ιστορικού Αντωνίου Α. Αντωνάκου

Με πολλές και σημαντικές παρουσίες από το χώρο της πολιτιστικής αλλά και πολιτικής σκηνής του Πειραιά, η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς έκοψε στις 2 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Κυριακή, στις 12.30’ το μεσημέρι, την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα της Ελληνο-Γαλλικής Σχολής «Jeanne D’ Arc».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιώς και πρώην υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Θεόδωρος Δρίτσας, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και νυν περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα» Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο Αντιδήμαρχος ανάπλασης Δημήτριος Καρύδης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νανά Γλύκα Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Ακίνητης Περιουσίας Τάσος Μαρκαριάν, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Κυριακή Μπουρδάκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Γεώργιος Βίτσας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Μόραντζης, οι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι Δήμητρα Βήνη, Χρήστος Μακρής και Ιωάννης Αλιφραγκής, ο πρώην αντιδήμαρχος Στέλιος Γαϊτανάρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Σπύρος Σπυρίδων κ.α.
Αναγνώστηκε επιστολή του Βουλευτή της Ν.Δ. Α΄ Πειραιώς Κώστα Κατσαφάδου, ο οποίος λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Ο Πρόεδρος της «Στέγης» Στέφανος Μίλεσης απεύθυνε χαιρετισμό στα μέλη και στους φίλους που παρευρέθηκαν και αναφέρθηκε σύντομα στη μεγάλη ιστορία του συλλόγου που από το 1930 μέχρι τις μέρες μας προσφέρει αδιάκοπα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει.
Στη συνέχεια έγινε απονομή «Τιμητικού Επαίνου» στον καθηγητή κλασσικής φιλολογίας και ιστορίας Αντώνιο Α. Αντωνάκο για τη συνολική προσφορά του στα γράμματα και στον πολιτισμό. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑΠ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος. Το βιογραφικό του τιμώμενου προσώπου καθώς και το συγγραφικό του έργο διάβασε η Ειδική Σύμβουλος της Φιλολογικής Στέγης, ποιήτρια Γεωργία Γιαννιού.
Τις στιγμές αυτές συγκίνησης, μοιράστηκαν από κοντά εκτός από τα Μέλη της Φιλολογικής Στέγης και πολλοί εκπρόσωποι Σωματείων και Συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου που προσέγγιζε τα 200 άτομα.
Την εκδήλωση χρωμάτισε μουσικά με την παρουσία της η χορωδία της Χ.Ε.Ν. Πειραιά υπό την διεύθυνση της Μαέστρου Δέσποινας Σκουλάξενου.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι: Θεόδωρος Τσόντος (Πρόεδρος Αδελφότητας Κρητών Πειραιώς «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»), Χριστίνα Κολοβού (Πρόεδρος ΧΕΝ Πειραιά), Τάνια Ξενακούδη (τ. πρόεδρος ΧΕΝ Πειραιά), Ευάγγελος Καρλάφτης (Α’ Αντιπρόεδρος Π.Σ. και Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Φαλήρου «Αναγέννηση»), Γιώργος Δρούζας (Έφορος Καλλιτεχνικού Π.Σ.), η Μάγδα Κησσιώτου (εκπρόσωπος από «Ζήνων»), Μάνος Χατζηγεωργίου (Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μουσικής Πειραιά), εκπρόσωποι του Συνδέσμου Γυναικών Νήσων Αιγαίου και Κρήτης καθώς του «Αγκαλιάζω», Νίκος Παπαγιαννάκης (τέως Πρόεδρος Φ.Σ.Π.), Γεωργία Χατζημανωλάκη (Ωδείο Τερψιθέας και μέλος Φ.Σ.Π.), Δημήτρης Σταθακόπουλος (Δρ. Παντείου και νομικός), Στέλιος Τραϊφόρος (Δημοσιογράφος), Θεόδωρος Ασβεστόπουλος (Δημοσιογράφος) και πολλά άλλα μέλη και φίλοι της «Στέγης».
Η Φιλολογική Στέγη ευχαριστεί όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα της όλο αυτόν τον καιρό.