Τηλέφωνο : 210 41 11 135 / Διεύθυνση : Κολοκοτρώνη 75, 18535 Πειραιάς

Logo

Κάλεσμα για τη «γιορτή της Μητέρας»



Κάλεσμα για τη «γιορτή της Μητέρας»

 Η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 και ώρα 19.30’, θα πραγματοποιήσει απογευματινή συνάντηση στην έδρα της (Γερμανού 3, Καστέλλα), αφιερωμένη στην ημέρα της Μητέρας.

Η εορτή αφιερωμένη στη μητέρα και στη μητρότητα, έχει καθοριστεί να διενεργείται ετήσια, κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαϊου, που φέτος τυγχάνει στις 14 Μαΐου 2017.

Για λόγους όμως λειτουργικούς η «Στέγη» θα πραγματοποιήσει τον εορτασμό κατά την προαναφερομένη ημερομηνία. Στην «γιορτή της Μητέρας» τα Μέλη της «Στέγης» θα μπορούν να διαβάσουν είτε τα δικά τους ποιήματα ή πεζά, είτε άλλων λογοτεχνών, που θα πρέπει όμως φυσικά να συνάδουν θεματικά με το πνεύμα της εκδήλωσης.

Τόσο τα ποιήματα όσο και τα πεζά θα πρέπει να είναι σύντομα, ώστε να μπορέσουν όλα τα Μέλη να συμμετάσχουν (καλό είναι η ανάγνωση οποιουδήποτε κειμένου να φτάνει το ανώτερο μέχρι τις 1.000 λέξεις). Τα μέλη κατά την είσοδό τους στην έδρα της Φιλολογικής Στέγης θα βρίσκουν κατάσταση στην οποία θα εγγράφονται, ώστε η σειρά ανάγνωσης να καθορίζεται ανάλογα με τη σειρά εγγραφής. Αν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή η «Στέγη» δύναται να προχωρήσει στην έκδοση ειδικού θεματικού τεύχους αφιερωμένο στη μητέρα και στην μητρότητα.

 

Για το Δ.Σ.

Στέφανος Μίλεσης (Πρόεδρος)

Σοφία Σπύρου (Γεν. Γραμματέας)