Τηλέφωνο : 210 41 11 135 / Διεύθυνση : Κολοκοτρώνη 75, 18535 Πειραιάς

Logo

Εκθεσιακό Πρόγραμμα Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς Για την περίοδο 2017-2018



Εκθεσιακό Πρόγραμμα Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς Για την περίοδο 2017-2018

 

Η Νέα Εικαστική Σεζόν αρχίζει από τις 12/11/2017, με την έκθεση έξι (6) μελών μας εικαστικών, στο Café Da Capitano (Καραϊσκου 123) στον Πειραιά, από τις 12/11/2017 έως τις 19/11/2017.

Κάθε νέο μήνα του έτους, έξι (6) διαφορετικοί καλλιτέχνες θα εκθέτουν στο Café Da Capitano, με διαφορετικό θέμα κάθε εβδομάδα, έως δέκα (10) ημέρες.

Τα θέματα για τις τρεις (3) επόμενες εκθέσεις είναι : «Έρωτας» – «Χειμώνας» – «Μοναξιά».

Όσοι από τα μέλη μας επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς κ. Στέφανο Μίλεση, ή με τον κ. Σταύρο Τζώρτζο. Το φιλότεχνο κοινό του Πειραιά θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον καφέ του και παράλληλα να θαυμάσει τα έργα τέχνης που θα εκτίθενται .

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα μέλη της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς. 

Στις 18 & 19 Νοεμβρίου 2017, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θα εκτεθούν εκατόν σαράντα (140) έργα εικαστικών, δουλεμένα ειδικά για το Ογκολογικό Νοσοκομείο Μεταξά. Είναι έργα, που θα δωρίσουν οι καλλιτέχνες για να κοσμήσουν τις αίθουσες του Νοσοκομείου Μεταξά. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 18:00, από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά και θα δοθούν αναμνηστικοί έπαινοι, σε όλους τους ζωγράφους.

Σας περιμένουμε για να χειροκροτήσουμε όλους αυτούς τους καλλιτέχνες, που ζωγράφισαν γι’ αυτόν τον σκοπό, αφιλοκερδώς.

Στο τέλος Φεβρουαρίου 2017, εκατό (100) έργα των εικαστικών της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, θα εκτεθούν με θέμα «Ο Λάμπρος Πορφύρας και η ποίησή του», αποκαλύπτοντας την τεράστια προσφορά του πειραιώτη ποιητή, στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ελληνικής ποίησης.  Διάρκεια εκθέσεως οκτώ (8) ημέρες.

Τον Απρίλιο 2018, για οκτώ (8) ημέρες, οι εικαστικοί της Φιλολογικής Στέγης, θα εκθέσουν έργα τους εμπνευσμένα απ’ τον Παλιό Πειραιά και τις Συνοικίες του.

Τον Ιούνιο 2018, επ’ ευκαιρία της Διεθνούς Εκθέσεως της Ναυτιλίας «Ποσειδώνια»,  μέσα στο χώρο των Ποσειδωνίων, τα μέλη της Φιλολογικής Στέγης, θα εκθέσουν έργα τους με θέμα «Η Ναυτιλία χθες – σήμερα – αύριο»

Το Σεπτέμβριο 2018, σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό σύλλογο «Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης», θα συνεκτεθούν έργα στο χώρο του Συλλόγου Ηλιούπολης, με θέμα «Μετά το Καλοκαίρι».

Τέλος Νοεμβρίου 2018, θα παρουσιάσουν οι εικαστικοί έργα τους, που θα έχουν ζωγραφίσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς (Χαρ. Τρικούπη 31). Στα μέλη θα δοθεί άδεια προκειμένου να ζωγραφίσουν.

 

Καταβάλλεται μια σημαντική προσπάθεια από το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, προκειμένου να πραγματοποιούνται εκθέσεις από το μήνα Μάϊο έως το μήνα Σεπτέμβριο  και για όσες ημέρες παραμένουν τα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά μέσα στο χώρο επιβίβασης και αποβίβασης των τουριστών.

Στις πιο πάνω εκθέσεις θα μπορούν να εκθέσουν εκτός θέματος έργα τους, οι αγιογράφοι μέλη του Σωματείου μας.

Σημείωση: Η συμμετοχή στις παραπάνω εκθέσεις των μελών της Φιλολογικής Στέγης είναι εντελώς δωρεάν.

Όποιο από τα μέλη μας ενδιαφέρεται να λάβει μέρος σε μία απ’ αυτές τις εκθέσεις  ή σε όλες, μπορεί να απευθυνθεί στον Πρόεδρο κ. Στέφανο Μίλεση και στον κ. Σταύρο Τζώρτζο.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Στέφανος Μίλεσης τηλ. επικοινωνίας: 6946153115

Σταύρος Τζώρτζος τηλ. επικοινωνίας: 6973358782