Τηλέφωνο : 210 41 11 135 / Διεύθυνση : Κολοκοτρώνη 75, 18535 Πειραιάς

Logo

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Νορβηγών Καλλιτεχνών «From Which direction does a North wind blow”



Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Νορβηγών Καλλιτεχνών «From Which direction does a North wind blow”

 

Το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της Ομαδικής Έκθεσης Νορβηγών Καλλιτεχνών «From Which direction does a North wind blow”, στην αίθουσα πολιτισμού «Γιάννης Χατζημανωλάκης» της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς (οδό Κολοκοτρώνη 75 – Πειραιάς).

Οι τέσσερις Νορβηγοί εικαστικοί δημιουργοί που δέχτηκαν την πρόσκληση της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς να παρουσιάσουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τις πρωτοποριακές δημιουργίες τους είναι η Ingeborg Blom AnderssKog, ο Kenneth Stordalen, η Kwestan Jamal και η Kamilla Sajetz Mathisen, μαζί με τον Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργο Γιότσα. Ο επιμελητής της έκθεσης, διακεκριμένος θεωρητικός τέχνης, Νορβηγός Kjell-Erik Ruud επισήμανε το λόγο που τέσσερις Νορβηγοί και ένας Έλληνας παρουσιάζουν από κοινού τα έργα τους, λέγοντας ότι «καλλιτέχνες προερχόμενοι από μια βόρεια χώρα της Ευρώπης όπως είναι η Νορβηγία και ένας καλλιτέχνης από μια χώρα της Νοτίου Ευρώπης, όπως είναι η Ελλάδα, δημιουργούν, συνεργάζονται και παράγουν από κοινού ένα αρμονικό αποτέλεσμα, δείχνοντας ότι ο πολιτισμός παράγει μόνο γέφυρες φιλίας και ενώνει τους λαούς ανεξάρτητα από τη γεωγραφική απόσταση που τους χωρίζει». Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά ο Sebastian Acosta Moreno.

Στην εκδήλωση διακρίναμε μεταξύ άλλων τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, τον υποψήφιο βουλευτή Α’ Πειραιά της Ν.Δ. Χριστόφορο Μπουτσικάκη, τον σχεδιαστή μόδας Κώστα Μαυρόπουλο, τον επιχειρηματία Μάκη Μιχαλά, την ιδιοκτήτρια αίθουσας τέχνης «ΑΝΤΙ» στην Αντίπαρο Μαίρη Χατζάκη, τους ζωγράφους Στρατή Αθηναίο, Σταύρο Τζώρτζο, Βάσω Τσόνογλου, Παναγιώτη Πανταζή, Ζαχαρούλα Bongard κ.α.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η καλλιτέχνης Ingeborg Blom AnderssKog καθημερινά για τρεις περίπου ώρες θα εργάζεται μπροστά στο κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να παρατηρήσει την τεχνική της στην ολοκλήρωση του έργου της.
Η Έκθεση Νορβηγών καλλιτεχνών θα διαρκέσει έως τις 19 Μαΐου 2018 και η είσοδος είναι ελεύθερη.