Τηλέφωνο : 210 41 11 135 / Διεύθυνση : Κολοκοτρώνη 75, 18535 Πειραιάς

Logo

“Ανάσα Ελευθερίας” από τη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς.



“Ανάσα Ελευθερίας” από τη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς.

Πραγματοποιήθηκε χθες 13 Οκτωβρίου 2021 η Τακτική Γενική Συνέλευση της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ. Μετά το καλωσόρισμα του Προέδρου της Στέγης Στέφανου Μίλεση και του Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων και μέλους της Φ.Σ.Π. Θεόδωρου Κατσικάρου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των μελών της “Στέγης” που έφυγαν προσφάτως από τη ζωή, συγκεκριμένα των Δημητρίου Κρητικού και Ιωάννη Πέτρου.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο Υφυπουργός Ναυτικών και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος τέλεσε τα εγκαίνια έκθεσης ναυτικών εξαρτημάτων και εργαλείων που φιλοξενείται στις ειδικές προθήκες των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ. Η έκθεση αυτή αποτελεί μέρος συλλογής του Νικόλαου Τούντα.
Ο Υφυπουργός Κ. Κατσαφάδος στη συνέχεια απένειμε επαίνους συμμετοχής στους εικαστικούς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και που έλαβαν μέρος στην έκθεση της “Στέγης” με τίτλο “ΑΝΑΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” και συγκεκριμένα στους:
Αθηνά Τζέη, Κατερίνα Βασιλάκη, Κατερίνα Τζωρτζακάκη, Ιωσήφ Χατζηαντωνίου, Βίκυ Τσιμπιρλή, Σταύρο Τζώρτζο, Κατερίνα Σακελλαρίδη, Κώστα Ευσταθίου, Ιωάννη Χατζάκη, Μιλήτσα Βεργίτση, Βασιλική Συφαλάκη και Άννα Τζώρτζου.
Ακολούθησε ποιητική εσπερίδα με την ίδια θεματική (“Ανάσα ελευθερίας”) με απαγγελίες ποιημάτων από τους:
Σοφία Σπύρου, Ελένη Ζαχαρία, Πότη Κατράκη, Περιστέρα Βουλγαράκη, Σταύρο Παπουτσή, Γεωργία Γιαννιού, Ρίτσα Πετσάλη, Ολυμπία Φίκα, Δημήτρη Μπούτο και Σταύρο Τζώρτζο.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο ηθοποιός Μάνος Χατζηγεωργίου εντυπωσίασε με την απόδοση του ποιήματος “Ο ΜΑΤΡΟΖΟΣ” του Γεωργίου Στρατήγη, το οποίο απήγγειλε από μνήμης, προκαλώντας ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και ενθουσιασμό συνάμα στους παρευρισκόμενους.
Την εκδήλωση εκτός από τους προαναφερόμενους τίμησε με την παρουσία του ο Τάκης Χατζηπέρος (πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος), ο Ευάγγελος Καρλάφτης (πρόεδρος Πειραϊκού Συνδέσμου), η Γεωργία Χατζημανωλάκη, ο Δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, οι Τάκης Παπαδογιαννάκης, Αριστείδης Μαραλέτος, Γεώργιος Δρούζας, Παναγιώτης Δριτσάκος, Αλέξανδρος Βαρούχας, Τζωρτζακάκη Σταυρούλα, Ακριβή Μπενετάτου, Εύα Μπογιατζή, Νέλλα Συναδινού, Γιάννης Σίμος, Κωνσταντίνος Γιαννίκος, Νικόλαος Μαργαρώνης και πολλά επίσης μέλη της Στέγης.
Η έκθεση εικαστικών με τίτλο “ΑΝΑΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” θα διαρκέσει από σήμερα 14/10 έως και 20/10 ημέρα Τετάρτη κατά τις ώρες 18.00 – 20.00 στην έδρα της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς (Κολοκοτρώνη 75).