Τηλέφωνο : 210 41 11 135 / Διεύθυνση : Κολοκοτρώνη 75, 18535 Πειραιάς

Logo

Προσφορά έργων ζωγραφικής με σκοπό τον εξωραϊσμό σχολικών κτηρίων του ΠειραιάΠροσφορά έργων ζωγραφικής με σκοπό τον εξωραϊσμό σχολικών κτηρίων του Πειραιά

Στις 16 Νοεμβρίου 2020 η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Πειραιά και η Φιλολογική Στέγη θα πραγματοποιήσουν στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων ζωγραφικής που προσφέρθηκαν με σκοπό τον εξωραϊσμό των σχολικών κτηρίων του Πειραιά. Κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα τιμηθούν με “έπαινο” εκ μέρους του Δήμου και της “Στέγης” όσοι ζωγράφοι συμμετείχαν. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 21 Νοεμβρίου 2020.
Όπως γνωρίζετε η εκδήλωση αυτή είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου 2020 αλλά αναβλήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων του Covid-19.
Όσοι ζωγράφοι επιθυμούν να προσφέρουν έργα θα παραλαμβάνονται στην αίθουσα «Γιάννης Χατζημανωλάκης» (Κολοκοτρώνη 75 – Πειραιάς) της Φ.Σ.Π. κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 1800 έως 20.00 ώρα, όπου θα διενεργείται και ο απαιτούμενος έλεγχος για την καταλληλόλητά τους. Δεν θα γίνονται αποδεκτά έργα με περιεχόμενο άσεμνο ή προσβλητικό, ακατάλληλο σε κάθε περίπτωση για σχολικές αίθουσες.
Αρμόδιος για την παραλαβή είναι ο αντιπρόεδρος Σταύρος Τζώρτζος.
Η συγκέντρωση έργων εικαστικών για το σκοπό εξωραϊσμού σχολικών κτηρίων επιφέρει πολλαπλά οφέλη όπως:
– Να ενισχυθεί η ιδέα του εθελοντισμού
– Να δοθεί ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να προβάλλουν την δουλειά τους και τις δημιουργίες τους
– Να διακοσμηθούν τα σχολικά κτήρια του Πειραιά
– Να ενισχυθεί η ιδέα του πολιτισμού στον Πειραιά.
– Να γίνει προσέγγιση της τέχνης και της αισθητικής ως μέσο ανθρώπινης έκφρασης.
Για τυχόν διευκρινήσεις
Σταύρος Τζώρτζος(Αντιπρόεδρος & αρμόδιος για τη συλλογή των έργων) 6973358782
Η παραλαβή έργων μπορεί να γίνει και σε ώρες διαφορετικές από τις ανωτέρω, ύστερα όμως από προηγούμενη συνεννόηση με τον κ. Τζώρτζο.