Τηλέφωνο : 210 41 11 135 / Διεύθυνση : Κολοκοτρώνη 75, 18535 Πειραιάς

Logo

Παραχώρηση αίθουσας από τη Δημοτική Αρχή στη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς



Παραχώρηση αίθουσας από τη Δημοτική Αρχή στη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης «Κοπής πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας» της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, που έγινε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 στο Μέγαρο του Πειραϊκού Συνδέσμου, ένα πάγιο αίτημα της «Στέγης» φαίνεται επιτέλους να επιλύεται.
O Αντιδήμαρχος Στέλιος Γαϊτανάρος αφού μετέφερε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιώς Γιάννη Μώραλη, ανακοίνωσε ως καθ΄ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας, την παραχώρηση χρήσης χώρου επί της οδού Κολοκοτρώνη 75.
Παρέδωσε συμβολικά στα χέρια του Προέδρου της Φιλολογικής Στέγης Στέφανου Μίλεση και της Γενικής Γραμματέας Σοφίας Σπύρου, το σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης της 31ης Ιανουαρίου 2018, του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Γαϊτανάρος στη συνέχεια απευθυνόμενος στον κόσμο είπε τα εξής:

«Η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς με έτος ίδρυσης το 1930, αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα πνευματικά σωματεία του Πειραιά, μέσα από τις τάξεις της οποίας αναδείχθηκαν οι περισσότερες μεγάλες προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης για τις οποίες είναι υπερήφανη σήμερα η πόλη μας. Το έργο και η προσφορά της Φ.Σ.Π. έχει αναγνωριστεί από τα δεκάδες βραβεία και τιμήσεις που της έχουν απονείμει άλλα πνευματικά ιδρύματα πανελληνίως με κορυφαίο όλων το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Η παραχώρηση του χώρου και η εκπλήρωση ενός πάγιου αιτήματος αποτελεί το ελάχιστο που θα μπορούσα να πράξω. Παρακολουθώ το σημαντικό έργο της Στέγης που προσφέρει στον πολιτισμό της πόλης μας η Φιλολογική Στέγη και είναι πράγματι εντυπωσιακό”.

Το Δ.Σ. της Φιλολογικής Στέγης με φανερή συγκίνηση ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Στέλιο Γαϊτανάρο που εκπλήρωσε τα όνειρα και τις επιδιώξεις 88 ετών (!) όχλησης προς κάθε δημοτική αρχή που διήλθε όλα αυτά τα χρόνια, με την παράκληση όπως διαβιβάσει τις θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.

Ο χώρος αυτός θα χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα εκδηλώσεων της Φ.Σ.Π. Μάλιστα ανεγνώσθη απόφαση του Δ.Σ. της «Στέγης» με το οποίο η αίθουσα θα ονομαστεί «Αίθουσα εκδηλώσεων Φ.Σ.Π. Γιάννης Χατζημανωλάκης».
Η απόφαση αυτή αναγνώσθηκε παρουσία του ίδιου του πρώην Πρόεδρου της Γιάννη Χατζημανωλάκη ο οποίος βρέθηκε στο τιμόνι της «Στέγης» επί 54 ολόκληρα χρόνια.

Ο Πρόεδρος                             Η Γεν. Γραμματέας

Στέφανος Μίλεσης                        Σοφία Σπύρου