Τηλέφωνο : 210 41 11 135 / Διεύθυνση : Κολοκοτρώνη 75, 18535 Πειραιάς

Logo

Εγκαίνια νέων Γραφείων της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, βράβευση Μελών



Εγκαίνια νέων Γραφείων της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, βράβευση Μελών

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.00’  η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς πραγματοποίησε την παρουσίαση των νέων της γραφείων, επί της οδού Γερμανού 3 και Αλεξ. Παπαναστασίου στην Καστέλλα.

Η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς, με έτος ιδρύσεως το 1930, μετά από 86 χρόνια πετυχημένης πορείας στο κέντρο της πόλης, θα συνεχίσει να παράγει το πνευματικό της έργο από την όμορφη Καστέλλα, επιλύοντας έτσι το μακρόχρονο στεγαστικό της πρόβλημα για ικανό χρονικό διάστημα. Τα νέα της γραφεία, είναι προσφορά του Μέλους της συγγραφέα Τάκη Παπαδογιαννάκη που τα παραχώρησε, επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο, την αγάπη του προς το ιστορικό σωματείο. Η ιδιωτική πρωτοβουλία για μια φορά ακόμα, επέλυσε ένα πρόβλημα που ούτε ο Δήμος ή οποιαδήποτε άλλη αρχή ή δημόσιο πρόσωπο μπόρεσε να πράξει.

Η Κυριακάτικη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, κατά γενική ομολογία των ίδιων των παρευρισκομένων. Μέλη και φίλοι της «Στέγης» βρέθηκαν δίπλα της σε μια από τις ιστορικότερες στιγμές της, δείχνοντας έτσι την στήριξή τους. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό που τέλεσε ο πατέρας Γεώργιος του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (η Φ.Σ.Π. συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «Ενορία Εν Δράσει»). Ακολούθως καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ο Πρόεδρος της «Στέγης» Στέφανος Μίλεσης, ενώ ο Α’  Αντιπρόεδρος Δημήτριος Κρασονικολάκης ανέγνωσε τον Διοικητικό απολογισμό του έτους που ήδη έφτασε στο τέλος του. Η μουσικός Άρτεμης Κουκουράκη προσέφερε μουσικές στιγμές με το βιολί της.

Η εκδήλωση έλαβε έντονο συγκινησιακό χαρακτήρα όταν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος επέδωσε το βραβείο «Ευαρέσκεια», με το οποίο η «Στέγη», τίμησε τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Βασίλειο Κουτουζή για τη συνολική προσφορά του στα πειραϊκά γράμματα και στην πειραϊκή δημοσιογραφία.

Ο Βασίλειος Κουτουζής υπήρξε μέλος της «Στέγης» από το 1964, λόγω όμως ασθενείας, εκπροσωπήθηκε στην τελετή βράβευσης από την ποιήτρια Σοφία Σπύρου.

Ακολούθησε η βράβευση του συγγραφέα Τάκη Παπαδογιαννάκη ο οποίος προσέφερε το ακίνητο ιδιοκτησίας του για την εγκατάσταση της «Στέγης». Τιμήθηκε λαμβάνοντας τον τίτλο του «Δωρητή της Φιλολογικής Στέγης», σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο καταστατικό του Σωματείου.

Τα εγκαίνια και τις βραβεύσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Ναύαρχος ε.α. Γιώργος Σιδερής, ο Αντιπρόεδρος του Πειραϊκού Συνδέσμου Θεόδωρος Κατσικάρος, ο Έφορος Φιλολογικού του Πειραϊκού Συνδέσμου Γιάννης Σίμος, ο ιατρός Δρ. Αριστείδης Διαμαντής, η Πρόεδρος του «Ζήνων» Αγγελική Μπουλιέρη, ο ταμίας της Στέγης Αλέξανδρος Βαρούχας, ο Έφορος Κοινωνικών Εκδηλώσεων Μάνος Χατζηγεωργίου, το μέλος του Δ.Σ. Πέτρος Ψαρράς, η Φιλόλογος Καθηγήτρια Αγγελική Παπαλεκάκου, ο στοχαστής Αναστάσιος Μπούχλας, οι ποιήτριες Ακριβή Παπαδοπούλου (η οποία ανέγνωσε και ένα ποίημα σχετικό με την εκδήλωση), Σοφία Μαρκοζάνη, Κατερίνα Κωστάκη, οι ποιητές Σταύρος Τζώρτζος (ο οποίος έκανε δώρο βιβλία στους παρευρισκομένους), Γιάννης Λυμπέρης, Φάνης Ξουργιάς, η μουσικοσυνθέτρια Ηλέκτρα Δημόγλου, ο αρθρογράφος Στέργιος Δημόγλου, η Εύα Μπογιατζή και πολλοί άλλοι φίλοι της «Στέγης». Στο τέλος ακολούθησε μικρή δεξίωση.